Организацията на Шенгенското пространство трябва да бъде преразгледана, заяви френският

...
 Организацията на Шенгенското пространство трябва да бъде преразгледана, заяви френският
Коментари Харесай

Еманюел Макрон: Шенген трябва да се съкрати, за да се избегне масова миграция

 Организацията на Шенгенското пространство би трябвало да бъде преразгледана, съобщи френският президент Емануел Макрон, представен от  Bloomberg TV Bulgaria , без да изключва нуждата от евакуиране на няколко страни от Шенгенската зона. „ Нациите съществуват и с помощта на своите граници, само че с цел да бъдем открити, трябват ясни лимити, нужни са правила, с цел да приютиш някого ти е необходим дом, а той се нуждае от граници, изясни той, като добави: " Решихме да имаме общи граници, създадохме Шенгенското съглашение, само че то повече не работи ".
От изявлението се разбра, че концепцията му е от зоната за пътешестване без паспортен надзор сред 26 страни да отпаднат тези, които не вземат участие в преразпределянето на мигранти.

Според него Европа би трябвало да преразгледа упоритостите си за взаимоотношение и развиване с сътрудниците в Африка.

" Но в тази Европа има и обосновано право за даване отбрана на бежанците и тази отговорност е съпроводена със взаимност. Именно на тази основа би трябвало да се реформира Шенген. "

От 15 януари до 15 март във Франция се организира народен спор, чиято цел беше да се решат проблемите на протестиращите [жълти жилетки] посредством осъществяване на срещи в кметствaтa и събиране на тъжби в интернет. След дебатите френският президент трябваше да се обърне към нацията и това беше планувано за 15 април, само че речта на Макрон беше отсрочена заради пожарa в катедралата Нотр Дам.

Шенгенската зона е пространство, което включва 26 европейски страни, които са се включили към нормите на шенгенското законодателство на Европейския съюз и са премахнали граничния надзор между тях. Четири от тези страни (Исландия, Норвегия, Швейцария, Лихтенщайн) не са част от Европейски Съюз.
По публикацията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР